•  Τζεφιρέλι Φράνκο: Η αυτοβιογραφία του

Ύστερα αρχίζουν οι θάνατοι, αρχίζουν να φεύγουν ένας ένας οι φίλοι του. Οι επαγγελματικές του επιτυχίες συνεχίζονται, αλλά η ευτυχία, το πάθιασμα, η χαρά της ανακάλυψης, αρχίζουν σιγά σιγά να λιγοστεύουν: τα σκοτεινιάζει η μελαγχολία των χρόνων. Όμως η σκέψη του Βισκόντι κυριαρχεί πάντα, ακόμη πιο έμμονη: "Καθώς περνάει ο καιρός, αισθάνομαι να μου λείπει όλο και πιο πολύ ο Λουκίνο Βισκόντι...".Στην αυτοβιογραφία του Φράνκο Τζεφιρέλι τα χρόνια του πενήντα είναι φανταστικά και του εξήντα υπέροχα.
Στις αναμνήσεις του Τζεφιρέλι εμφανίζονται μορφές μυθικές: ο Λουκίνο Βισκόντι, η Μαρία Κάλλας, η Κοκό Σανέλ, η Άννα Μανιάνι, η Τζόαν Κρόφορντ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Λήοναρντ Μπερνστάιν, η Λίζα Μινέλι, ο Ρομπέρτο Ροσελίνι, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ο Τούλιο Σεραφίν, η Λιζ Τέηλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Ολίβια Χάσεϋ, ο Λόρενς Ολιβιέ, η Τερέζα Στράτας, ο Αρτούρο Τοσκανίνι, ο Πλάσιντο Ντομίνγκο, ο Εντουάρντο ντε Φίλιπο και τόσοι άλλοι.
Σ' αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία, ο Φράνκο Τζεφιρέλι μας αφηγείται τη ζωή του με απλότητα και ειλικρίνεια. Με τη γαλήνη και το αίσθημα της επιείκειας που φέρνει η ωριμότητα, μας μιλάει για τους φίλους, τους εχθρούς, την οικογένειά του, για αρρώστιες, για τα αγαπημένα του ζώα, για τη δουλειά του: ταινίες, θέατρο, όπερα, πολλές επιτυχίες, κάποια φιάσκα, συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνής και της οθόνης και μεγάλους μαέστρους, στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Συγγραφέας: ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ ΦΡΑΝΚΟ

Μετάφραση: Μαρίνα Λώμη

ISBN:


write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good
Captcha

Τζεφιρέλι Φράνκο: Η αυτοβιογραφία του

  • 23.00€