• Μπάυρον – Τα χειρόγραφα του Μεσολογγίου

Ο Φρέντερικ Πρόκος αυστριακής καταγωγής Αμερικανός πεζογράφος και ποιητής, γεννήθηκε στο Μάντισον του Ουισκόνσιν το 1908 και πέθανε στο Γκρας της Νότιας Γαλλίας το 1989. Σπούδασε στην Αμερική(υπήρξε πτυχιούχος και, αργότερα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ) αλλά και στην Ευρώπη με την οποία διατήρησε ισχυρούς δεσμούς σε όλη του τη ζωή: σύσσωμη η ευρωπαϊκή διανόηση εκφράστηκε θριαμβευτικά για το πρώτο του μυθιστόρημα «The Asiatics». Το βιβλίο μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τόμας Μαν, ο Αντρέ Ζιντ και ο Αλμπέρ Καμύ έγραψαν διθυράμβους γι' αυτό, ενώ η Μάργκεριτ Γιουρσενάρ υπήρξε η πρώτη που το μετέφρασε στα γαλλικά.
«Διεθνών τάσεων» συγγραφέας, επισκέφτηκε την Ασία και την Αφρική τρεις φορές, και πλείστες όσες την Ευρώπη όπου και διέμεινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα διατηρώντας επαφές με τις κορυφαίες πνευματικές μορφές της γηραιάς ηπείρου: τον Φόρστερ, τον Μπρεχτ, τον Ζιντ, τη Γουλφ, την Κολέτ, την Μπλίξεν και πλήθος άλλους. Υπήρξε επίσης φίλος του Χέμινγουέη και της Στάιν.
Εκτός από τα μυθιστορήματά του ασχολήθηκε με την ποίηση αποσπώντας εξαιρετικούς επαίνους ποιητών όπως ο Γέητς, και μετέφρασε τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, ποιήματα του Χαίντερλιν και τα σονέτα της Λουίζ Λαμπέ.


Συγγραφέας: ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΠΡΟΚΟΣ

Μετάφραση: Παναγιώτης Σκόνδρας

ISBN: 960-263-104-Χ

write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Μπάυρον – Τα χειρόγραφα του Μεσολογγίου

  • 20.00€