• Μπατσος

Ο Φέλιξ Εστέρ (Félix Estaire) είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών έργων. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1976. Σπούδασε υποκριτική και παρακολούθησε σεμινάρια παντομίμας και διασκεδαστή, καθώς και μαθήματα σύγχρονου χορού.

Επίσης σπούδασε σκηνοθεσία και συγγραφή θεατρικού έργου στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης (RESAD) και έκανε το μεταπτυχιακό του πάνω στις θεατρικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Complutense. Αυτή την περίοδο κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Carlos III, στη Μαδρίτη. Έχει δουλέψει ως ηθοποιός σε περισσότερες από 35 θεατρικές παραγωγές. Έχει ιδρύσει τη δική του θεατρική ομάδα (ΤΑC), με την οποία μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει 8 θεατρικές παραγωγές.

Ως θεατρικός συγγραφέας, εκτός από τον «Μπάτσο» έχει γράψει ακόμη 7 έργα. Το έργο του «Ραψωδία για έναν ψηλό άντρα» ανέβηκε πρόσφατα στο Εθνικό Θέατρο Μαδρίτης. Το 2010 απέσπασε το δεύτερο βραβείο θεατρικής συγγραφής (FATEX) για το έργο του «Η τριλογία των αθλημάτων». 


Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά και στα κροατικά.Επίσης, έχει κάνει θεατρικές διασκευές γνωστών έργων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» του H. McCoy και το «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Max Frisch. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 25 έργα σε μεγάλες και μικρές θεατρικές σκηνές. Σήμερα διδάσκει Σκηνικές και Παραστατικές Τέχνες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και είναι διευθυντής του μεταπτυχιακού τμήματος Σκηνοθεσίας και Παραγωγής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, παραδίδει μαθήματα δραματουργίας στην Ισπανία και στην κεντρική Αμερική.


Συγγραφέας: FÉLIX ESTAIRE

ISBN:978-960-263-217-8


write a review

Note: HTML is not translated!
   Bad           Good
Captcha

Μπατσος

  • 10.00€